Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • Parisien Choco sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
  • 600γρ ολόκληρα αυγά
  • 200γρ νερό

  Για την μους γιαουρτιού:

  • 1000γρ Μους βανίλια (Top chef)
  • 2250γρ γάλα 3,5%
  • 90γρ Greek Yogurt Torronalba

  Για την μους ακτινίδιο:

  • 1000γρ Μους βανίλια (Top chef)
  • 2250γρ γάλα 3,5%
  • 1000γρ  Crystal mirror kiwi (ακτινίδιο

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παντεσπάνι Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η  ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου  λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά.   Για την μους γιαουρτιού Τοποθετούμε το μίγμα για μους βανίλια (Top Chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά αναλόγως ποσό σφιχτή την θέλουμε. Στην συνέχεια, τοποθετούμε την μους σε μια μπασίνα  και προσθέτουμε την σκόνη γιαουρτιού Greek Yogurt Torronalba αφού την έχουμε διαλύσει πρώτα σε λίγο γάλα η κρέμα γάλακτος. Τέλος, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ καλά και σερβίρουμε.   Για την μους ακτινίδιο Τοποθετούμε το μίγμα για μους βανίλια (Top Chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά αναλόγως ποσό σφιχτή την θέλουμε. Στην συνέχεια, τοποθετούμε την μους σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το Crystal mirror kiwi. Τέλος, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ καλά και σερβίρουμε.   ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20-22cm και τοποθετούμε μία στρώση παντεσπάνι. Έπειτα, γεμίζουμε με την μους γιαουρτιού περίπου ένα εκατοστό ύψος και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Στην συνέχεια, γεμίζουμε με την μους ακτινίδιο και τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν η τούρτα παγώσει την επικαλύπτουμε με fruigel Λευκή σοκολάτα και Crystal mirror ακτινίδιο, ντεκοράρουμε με λευκή σοκολάτα Choco White Miravet Eurocao.  


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: