- 5 / 5
Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη αυθεντικής σοκολάτας
Υλικά
Για την μους:
• 150γρ Σοκολάτα γάλακτος Mara Milk Eurocao
• 380γρ Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
• 200γρ Γάλα
• 300γρ Κρέμα Γάλακτος Lowicz 36%
• 500γρ Φυτική κρέμα Emilie 28%
Για το κουλί σοκολάτας:
• 400γρ Γάλα
• 400γρ Σοκολάτα υγείας Wengué 70% Eurocao
• 100γρ Κρόκος αυγού
• 60γρ Ζάχαρη
• 60γρ Άμυλο Καλαμποκιού
• 16γρ Φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση Συνταγής
Για την μους:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emillie 28% όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40ºC.
Για το κουλί σοκολάτας:
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και την σοκολάτα υγείας Wengué 70% Eurocao.
Έπειτα προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε μουλιάσει. Γεμίζουμε τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει
Μοντάρισμα
Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης και την γεμίζουμε μέχρι την μέση με την μους που έχουμε φτιάξει. Τοποθετούμε στην μέση το κούλι σοκολάτας και τελειώνουμε με την μους, γεμίζοντας μέχρι πάνω την φόρμα. Παγώνουμε και στην συνέχεια επικαλύπτουμε με πάστα σοκολάτας Gregal Chocolate Eurocao, με 11% αυθεντική σοκολάτα. Ντεκοράρουμε με διακοσμητικά σοκολάτας που έχουμε φτιάξει με premium απομιμήσεις σοκολάτας Zafiro Bitter Eurocao και Zafiro White Eurocao.
- 5 / 5