- 5 / 5
Κουλούρι Θεσσαλονίκης (Παραδοσιακή συνταγή)
Υλικά
- 1250 γρ αλεύρι T 70% δυνατό
- 250 γρ αλεύρι κίτρινο(χωριάτικο)
- 60 γρ μαγιά
- 150 γρ ζάχαρη
- 50 γρ Ultra Plus (Βελτιωτικό με ξηρό προζύμι σίτου σε σκόνη)
- 30 γρ αλάτι
- 100 γρ λάδι FAMA Fritto (Ιδανικό λάδι για φριτέζα)
- 650 γρ νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’στην αργή ταχύτητα και 4’στην γρήγορη ταχύτητα.Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 15-20’.Κόβουμε και ζυγίζουμε 80 ή 100 γρ, πλάθουμε φυτίλια των 30εκ και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10’. Στη συνέχεια ανοίγουμε σε 60εκ, ενώνουμε τις άκρες τους πιέζοντάς τες , τα βουτάμε πρώτα σε ζαχαρόνερο και έπειτα σε σουσάμι.Τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα βάζουμε στην στόφα για 20-30’ στους 35οC θερμοκρασία και 75% υγρασία. Ψήνουμε με ατμό στους 220οC σε τελαρωτό φούρνο για 20’ ή αερόθερμο φούρνο στους 180οC για 20-25’με ανοιχτό το τάμπερ.
- 5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: