- 5 / 5
Σαν… Pasta flora
Υλικά
ΓΙΑ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
• 750γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA
• 750γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G+
• 1200γρ ζάχαρη
• 8 αυγά
• 8 κρόκοι
• 3κ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
• 1κ Vanilla Dream Cake (μίγμα για κρημ κέικ)
• 350γρ ολόκληρα αυγά
• 300γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
• 100γρ στραγγιστό γιαούρτι
• 225γρ νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
• 1.600γρ Θερμοανθεκτική γέμιση με έξτρα κομμάτια φράουλα Frutopia
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΑΡΤΑΣ
• 200γρ Angel Icing (Γλυκαντική ουσία που δεν απορροφά την υγρασία)
Εκτέλεση Συνταγής
ΓΙΑ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
Χτυπάμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA, την μαργαρίνη FAMA Soft G+ και την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό.
Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Κάνουμε χρήση απευθείας από το ψυγείο.
Αν χρειαστεί να μισοψήσουμε την τάρτα, εφαρμόζουμε στα τοιχώματά της τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ.) και ψήνουμε στους 160°C σε αερόθερμο φούρνο για 25-30 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τις φακές και ψήνουμε για άλλα 8’. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΑΡΤΑΣ
Σε κάθε τάρτα προσθέτουμε από 200γρ Θερμοανθεκτική γέμιση με έξτρα κομμάτια φράουλα Frutopia και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Έπειτα προσθέτουμε και απλώνουμε με μια μαρίζ, 250-300γρ ζύμη Vanilla Dream Cake. Πασπαλίζουμε λίγο φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε στους 160ο -170ο C για 20-25’.
Όταν κρυώσουν λίγο, αχνίζουμε με Angel Icing.
- 5 / 5