- 5 / 5
Μηλόπιτα τύπου Στρούντελ
Υλικά
- 1000 γρ Briozito Magnus Bochen ( μίγμα για brioche)
- 200 γρ μαργαρίνη Imperial Soft (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 425 γρ νερό
- 60 γρ νωπή μαγιά
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη. Η θερμοκρασία της ζύμης θα πρέπει να είναι στους 26-27 βαθμούς. Ξεκουράζουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, για 10 λεπτά. Για την Crem D’ Or χρησιμοποιούμε 400γρ Crem D’ Or και 1000 γρ νερό. Τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για περίπου 4 λεπτά μέχρι σχηματισμού ομοιόμορφης κρέμας. Για το στρούντελ παίρνουμε ζύμη 500 γρ και την ανοίγουμε στο 2,2 της σφολιατομηχανής και σε διάσταση 20Χ60cm. Βάζουμε κατά μήκος της ζύμης 300γρ Crem D’ Or, 200γρ μήλο σε κύβους VORTUMNUS, 50 γρ σταφίδες και 1γρ κανέλα. Κόβουμε διαγωνίως και τις δυο πλευρές της ζύμης, σε λωρίδες και τις διπλώνουμε, τη μία πάνω στην άλλη. Χαράσουμε σε μερίδία των 5-6 cm και τα βάζουε στη στόφα για 20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200°C (πάνω) και 170°C (κάτω) για 25-30 λεπτά αφού πρώτα τα περάσουμε με αυγό από πάνω.
- 5 / 5