Υλικά

Για το Dream cake Vanilla

  • 1000 γρ Vanilla Dream Cake
  • 350 γρ ολόκληρα αυγά
  • 30 0γρ λάδι FAMA Fritto
  • 225 γρ νερό

  Για τη Βουτυρόκρεμα ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ Fondant powder
  • 100 γρ νερό
  • 550 γρ μαργαρίνη Imperial Soft
  • (ή 270 γρ βούτυρο FAMA 82%)
  • 100 γρ Συμπυκνωμένο ξύσμα πορτοκαλιού

  Για τα καραμελωμένα σαγκουίνι  

  • 3τμχ σαγκουίνι
  • 300 γρ χυμό σαγκουίνι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ ρούμι

     

Εκτέλεση Συνταγής

Για το Dream cake Vanilla Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε τσέρκια διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170οC για 35-45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).   Για τη Βουτυρόκρεμα Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και μετά το Fondant powder και τα ενσωματώνουμε με το σύρμα στην αργή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να διογκωθούν.   Για τα καραμελωμένα σαγκουίνι Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σαγκουίνι σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Βάζουμε το χυμό, τη ζάχαρη και το ρούμι σε μια κατσαρόλα και βάζουμε να βράσουν. Όταν το σιρόπι ξεκινήσει να συμπυκνώνεται προσθέτουμε τις φέτες σαγκουίνι και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν.   ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Κόβουμε το κέικ στα τρία, σε φέτες ύψους 2 εκατοστών. Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ, σχηματίζοντας μικρές μπάλες. Τέλος, τοποθετούμε τις φέτες από σαγκουίνι στο πάνω μέρος του κέικ και τις περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει περισσέψει.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: