- 5 / 5
Τσηζκεϊκ Ροδιού
Υλικά
Για το μπισκότο ροδιού
- 1000γρ Primo Pomegranate Cookies (μίγμα για μπισκότο Ροδιού)
- 400γρ Μαργαρίνη FAMA Soft P
- 40γρ Νερό
Για το ζελέ ροδιού
- 600γρ Ζελέ με γεύση Ρόδι Top Chef
- 3000γρ Νερό
Για την κρέμα τσηζκεϊκ
- 500γρ Primo Cheesecake Cream (μίγμα για κρέμα Τσηζκέικ)
- 1250γρ Νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Για το μπισκότο ροδιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ με το φτερό για 1’-2’.
Μορφοποιούμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια των 30γρ, και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα σε απόσταση για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε στους 180 οC για 8’ και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το ζελέ ροδιού
Διαλύουμε την σκόνη Ροδιού σε βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε σε λαμαρίνα, την οποία προηγουμένως έχουμε ελαφρώς λαδώσει, περίπου 0,6εκ πάχος. Τοποθετούμε στο ψυγείο στους 5 οC για 1 ώρα όπου να μπορεί να κόβεται χωρίς να σπάει.
Για την κρέμα τσηζκεϊκ
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα για 2’-3’ στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει.
Αποθηκεύουμε σε ένα σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για 20’-30’ στο ψυγείο.
Μοντάρισμα
Σε ένα τσέρκι 8εκ διάμετρο και 4εκ ύψος, τοποθετούμε ένα μπισκότο Ροδιού, κόβουμε με το ίδιο τσέρκι το ζελέ Ροδιού και τοποθετούμε επάνω στο μπισκότο. Γεμίζουμε με κρέμα Τσηζκέικ και ολοκληρώνουμε με τριμμένο μπισκότο Ροδιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε.
ΥΓ: Διατηρείται στο ψυγείο στους 3 οC – 5 οC για 2-3 ημέρες.
- 5 / 5