Υλικά

Για την τάρτα:

  • 750 γρ ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82%
  • 750 γρ μαργαρίνη FAMA Soft G
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 8 κρόκοι
  • 3κ αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα λεμόνι:

  • 900 γρ νερό
  • 100 γρ χυμό λεμόνι
  • 400 γρ Crème DOr
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Για τον κιγιέ:

  • 1000 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ νερό
  • 200 γρ γλυκόζη
  • 500 γρ ασπράδι
  • 250 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Για την τάρτα:

Χτυπάμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%, τη μαργαρίνη FAMA Soft G και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Κάνουμε χρήση απευθείας από το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολα και εφαρμόζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι ύψους 3cm. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στα τοιχώματά της τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ) και ψήνουμε στους 160°C  σε αερόθερμο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Για την κρέμα λεμόνι:

Χτυπάμε την Crème DOr με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 2-3 λεπτά. Για τον κιγιέ: Τοποθετούμε τα τρία πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα και κάνουμε μια καραμέλα στους 121οC. Παράλληλα, χτυπάμε το ασπράδι με τα 250 γραμμάρια ζάχαρη στο μίξερ  με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αφού λοιπόν γίνει η καραμέλα, τη ρίχνουμε σιγά σιγά (να πέφτει σαν κορδόνι) μέσα στη μαρέγκα ενώ το μίξερ δουλεύει στη μεσαία ταχύτητα. Αφού ρίξουμε όλη την καραμέλα, αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει.

Για το μοντάρισμα:

Γεμίζουμε μια ψημένη τάρτα με την κρέμα λεμονιού που ετοιμάσαμε παραπάνω (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Bavarian κρέμα λεμόνι VORTUMNUS) και στη συνέχεια βάζουμε τη μαρέγκα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ίσιο κορνέ, κάνοντας μύτες (τραβώντας τη σακούλα προς τα πάνω). Καίμε ελαφρώς τη μαρέγκα με το φλόγηστρο και διακοσμούμε με λεμόνι.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: