- 5 / 5
Crispy Τσουρέκι με σιρόπι καραμέλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
- 1000 γρ Τσουρέκι Μακεδονικό (πλήρες μίγμα για τσουρέκι)
- 320 γρ νερό
- 70 γρ μαγιά υψηλής όσμωσης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
- 1000 γρ Αλεύρι 70% μαλακό
- 500 γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FΑΜΑ
- 250 γρ Ζάχαρη
- 4 γρ Αλάτι
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΑΣ
- 50 γρ Florentine mix (Μίγμα για φλωρεντίνες & μπάρες δημητριακών)
- 50 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση Συνταγής
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΑΣ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και στην αργή ταχύτητα αναμειγνύουμε για περίπου 1 λεπτό.
ΓΙΑ CRUMBLE
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και στην αργή ταχύτητα ζυμώνουμε ώσπου να γίνει το ζυμάρι τριφτό (τρίμμα).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για περίπου 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα (το νερό το ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα, πρώτα 2/3 και στη συνέχεια, για 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα λίγο λίγο, μέχρι να το πάρει όλο). Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στη στόφα στους 30-35οC με 80% υγρασία για 30 λεπτά (ή να πάρει μιάμιση φορά τον όγκο της σε περιβάλλον εργαστηρίου). Πλάθουμε φυτίλια και δίνουμε το τελικό σχήμα. Στην συνέχεια, επικαλύπτουμε με τα crumble που έχουμε ετοιμάσει για να δώσουμε ελαφρά γεύση βουτύρου.Ενναλακτικά μπορούμε να επικαλύψουμε με την επικάλυψη φλωρεντίνας για έντονη τραγανότητα. Βάζουμε στη στόφα στους 30-35οC με 80% υγρασία για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 140-160οC για 25-30 λεπτά ή σε τελαρωτό στους 180οC (πάνω) και 150οC (κάτω) για 30 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). Και τέλος γαρνιρουμε με topping καραμέλας.
- 5 / 5