- 5 / 5
Πικάντικη Λαγάνα με προζύμι
Υλικά
Για την ζύμη
• 700 γρ Αλεύρι 70% δυνατό
• 300 γρ Αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)
• 40 γρ Μαγιά
• 150 γρ Liquid Wheat Sourdough Uldo (Έτοιμο Ανενεργό Υγρό Προζύμι Σίτου)
• 20 γρ Αλάτι
• 40 γρ Ζάχαρη
• 100 γρ Λάδι FAMA Fritto
• 500 γρ Νερό
Για επάλειψη
• 700 γρ Αλεύρι 70% δυνατό
• 300 γρ Αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)
• 40 γρ Μαγιά
• 150 γρ Liquid Wheat Sourdough Uldo (Έτοιμο Ανενεργό Υγρό Προζύμι Σίτου)
• 20 γρ Αλάτι
• 40 γρ Ζάχαρη
• 100 γρ Λάδι FAMA Fritto
• 500 γρ Νερό
Για διακόσμηση
• 50 γρ Spicy Topping Uldo (Πικάντικοι Σπόροι Δημητριακών-Διακοσμήσεις Aρτοποιιας) ή
• 50 γρ Corn Extrudate Uldo (Σπόροι Καλαμπόκι-Διακοσμήσεις Αρτοποιίας)
Εκτέλεση Συνταγής
ΧΡΟΝΟΣ ΖΥΜΩΜΑΤΟΣ: 5΄ στην αργή ταχύτητα – 7΄ με 8΄στην γρήγορη ταχύτητα
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΖΥΜΩΜΑΤΟΣ: 27ºC
ΧΡΟΝΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ 1ος : 60΄διπλώνοντας σταυρωτά το ζυμάρι και τοποθετώντας το σε πλαστικό σκεύος ειδικό για τρόφιμα με καπάκι.
ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΖΥΜΗΣ 1η : Ζυγίζουμε 600γρ. το κάθε τεμάχιο, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή τελάρα φούρνου με πανί και σκεπάζουμε με πανί.
ΧΡΟΝΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ 2ος : 30’-40΄
ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΖΥΜΗΣ 2η : Πατάμε με τα δάχτυλα το κάθε τεμάχιο και το τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο (σκαντζόχοιρος) σε όλη την επιφάνεια. Αλείφουμε με Light Malt Extract Uldo (Εκχύλισμα βύνης κριθαριού ανοιχτόχρωμο) και πασπαλίζουμε με Spicy Topping Uldo (Πικάντικοι Σπόροι Δημητριακών-Διακοσμήσεις Aρτοποιιας) ή με Corn Extrudate Uldo (Σπόροι Καλαμπόκι-Διακοσμήσεις Αρτοποιίας).
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20΄- 25΄με αρκετό ατμό.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ: 200 ºC
- 5 / 5