- 5 / 5
Πικάντικα Ρολά Μπριός με νιφάδες ρυζιού και σπόρους καλαμποκιού
Υλικά
Για την ζύμη
• 1000γρ Briozito Magnus Bochen (μίγμα για μπριός)
• 200γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft
• 60γρ Μαγιά
• 100γρ Στραγγιστό Γιαούρτι
• 360γρ Νερό
Για την γέμιση
• 200γρ Bechamela FAMA (μίγμα μπεσαμέλ)
• 600γρ Νερό
• 400γρ Φέτα (τρίμμα)
• 150γρ Αλλαντικά (σε κύβους)
• 10γρ Δυόσμος φρέσκος (ψιλοκομμένος)
Για την διακόσμηση
• 300γρ Golden Topping Uldo (Νιφάδες Ρυζιού και Σπόροι Καλαμποκιού)
• 60γρ Spicy Topping Uldo (Πικάντικοι Σπόροι Δημητριακών)
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην αργή ταχύτητα και 7’-8’ στην γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 15’ και ανοίγουμε με τον πλάστη ή την σφολιατομηχανή σε πάχος 0,5εκ και ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και μορφοποιούμε σε ρολό, ψεκάζουμε με νερό όλο το ζυμάρι και το κυλάμε στο μίγμα των 2 σπόρων Uldo. Τοποθετούμε για 15’ στην στόφα ή στον χώρο εργαστηρίου σκεπασμένα και ψήνουμε στους 210ο C με λίγο ατμό για 20’-25’.
ΥΓ : Ο συνδυασμός αρκετά μαλακού ζυμαριού με τους σπόρους και τις νιφάδες ρυζιού χαρίζει ένα νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα που διατηρείται όλη την ημέρα.
- 5 / 5