- 5 / 5
Κώνοι σοκολάτας με γέμιση μους σοκολάτας
Υλικά
Για τη μους σοκολάτας με Choco C/Leche Milk Mara Eurocao:
- 150γρ κρόκοι αυγών
- 300γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
- 20γρ φύλλα ζελατίνης
- 925γρ σοκολάτα γάλακτος Choco C/Leche Milk Mara Eurocao
- 1420γρ μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος Lowicz 36% UHT
Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:
- 260γρ λευκή σοκολάτα Choco White Miravet Eurocao
- 130γρ πλήρες γάλα 3,5%
- 270γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
- 2 στικ βανίλιας
Εκτέλεση Συνταγής
Για τη μους σοκολάτας με Choco C/Leche Milk Mara Eurocao: Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε τα 300γρ κρέμας γάλακτος Lowicz 36% σε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε τις ζελατίνες μέσα σε αυτό. Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα χειρός σε μια μπασίνα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος Lowicz 36%. Βάζουμε τα παραπάνω υλικά και την σοκολάτα γάλακτος Choco C/Leche Milk Mara Eurocao στο μίξερ και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και να πέσει η θερμοκρασία τους. Τέλος προσθέτουμε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος Lowicz 36% και την ενσωματώνουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί η μους, γεμίζουμε τους κώνους που έχουμε παρασκευάσει με απομίμηση σοκολάτας Zafiro Bitter Eurocao. Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% , τα στικ βανίλιας και τα ζεσταίνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να πέσει κάτω από τους 50οC και στη συνέχεια προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα Choco White
- 5 / 5