Υλικά

Για την Γαλλική σφολιάτα

  • 1κ αλεύρι σφολιάτας
  • 600γρ νερό
  • 15γρ αλάτι
  • 50γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial
  • 800γρ Μαργαρίνη Croissant A

  Για την κρέμα Μιλφέιγ

  • 1κ νερό
  • 400γρ Crème D’Or (κρέμα πατισερί)
  • 500γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36%

Εκτέλεση Συνταγής

Για την Γαλλική σφολιάτα Κάνουμε ένα ζυμάρι με το αλεύρι, το αλάτι, την μαργαρίνη FAMA Imperial και το νερό στο ζυμωτήριο, ζυμώνοντας στην αργή ταχύτητα. Κατόπιν παίρνουμε το ζυμάρι, το κάνουμε μπάλα, το χαράζουμε σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι και το τυλίγουμε με μεμβράνη.  Στην συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.  Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα σταυρού και βάζουμε στο κέντρο την μαργαρίνη FAMA Imperial αφού πρώτα την πλάσουμε σε σχήμα τετραγώνου.  Φακελώνουμε σταυρωτά και κάνουμε μία μονή βόλτα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για περίπου 20 λεπτά.  Έπειτα, κάνουμε μία διπλή βόλτα, μετά μία μονή και τέλος μία διπλή ακόμα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτών κάθε φορά. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος, ανοίγουμε, μορφοποιούμε, τρυπάμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180°C  για 20-25 λεπτά.   Για την κρέμα Μιλφέιγ Χτυπάμε την Crème D’Or με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια μισοχτυπάμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% στο μίξερ με το σύρμα. Τέλος,ενσωματώνουμε τις δυο κρέμες απαλά με μια μαρίζ. Αφού έχουμε τελειώσει με το λαμινάρισμα της σφολιάτας, την  ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή σε πάχος 3mm. Την τρυπάμε σε όλη της την επιφάνεια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180-190οC για περίπου 20-25 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). 

TIPS

  • Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  • Η θερμοκρασία της Μαργαρίνης Croissant A θα πρέπει να είναι στους 16°C.
  • Η θερμοκρασία της ζύμης και της μαργαρίνης να μην έχουν διαφορά μεγαλύτερη των 5°C.
  • Τα περάσματα στη σφολιατομηχανή θα πρέπει να γίνονται μεθοδικά (σκάλα-σκάλα).
  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη ζύμη στην κατάψυξη.

  ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Αφού κρυώσει η σφολιάτα την κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας δημιουργώντας μπαλίτσες και προσθέτουμε καραμέλα βουτύρου(Dulce de Leche της Τorronalba) και καρύδια. Ομοίως και στο επόμενο φύλλο το οποίο τοποθετούμε πάνω στο αρχικό..


  • 4 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: