Υλικά

  • 400 γρ Crema Classic Ταχίνι
  • 350 γρ νερό
  • 250 γρ άχνη ζάχαρη
  • 450 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 15 γρ Baking powder FAMA
  • 150 γρ σταγόνες απομίμησης σοκολάτας cocoa chips
  • 700-800 γρ Crema Classic TSB 7% (για την επικαλυψη)
  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Κάνουμε ένα σιρόπι με τα 500γρ ζάχαρης και τα 500γρ νερού. Ανακατεύουμε την Crema Classic ταχίνι με το νερό και τη άχνη μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το Baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Τα ενσωματώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες απομίμησης σοκολάτας cocoa chips. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι 30Χ40, αφου προηγουμένως το περάσουμε με μαργαρίνη και αλεύρι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160-170°C   για 30 περιπου λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το σιρόπι χλιαρό (περίπου 900γρ). Αφήνουμε να κρυώσει κι άλλο και στη συνέχεια μαλακώνουμε την Crema Classic TSB 7% στους 35-40°C  (είτε σε μπαιν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων) και επικαλύπτουμε το κέικ.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: