- 5 / 5
Τάρτα σοκολάτα καραμέλα
Υλικά
Για την τάρτα:
- 750 γρ ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
- 750 γρ μαργαρίνη FAMA Soft G
- 1200 γρ ζάχαρη
- 8 αυγά
- 8 κρόκοι
- 3κ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση σοκολάτας:
- 1000 γρ φυτική κρέμα Emillie
- 1000 γρ απομίμηση σοκολάτας Nera special 32% fat
Για το μοντάρισμα:
- Caramel paste
Εκτέλεση Συνταγής
Για την τάρτα: Χτυπάμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%, τη μαργαρίνη FAMA Soft G και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Κάνουμε χρήση απευθείας από το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολα και εφαρμόζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι ύψους 3cm. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στα τοιχώματά της τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ) και ψήνουμε στους 160°C σε αερόθερμο φούρνο για 30-40 λεπτά. Για τη γέμιση σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σ ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα φυτική κρέμα Emillie και ύστερα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη απομίμηση σοκολάτας Nera special 32% fat και τα ενσωματώνουμε. Για το μοντάρισμα: Γεμίζουμε μια ψημένη τάρτα κατά τα ¾ με τη γέμιση σοκολάτας και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου για 1 ώρα). Ζεσταίνουμε λίγη Caramel paste και γεμίζουμε το υπόλοιπο ¼ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
- 5 / 5