Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
  • 600γρ ολόκληρα αυγά
  • 200γρ νερό

Για την σαντιγί:

  • 1000γρ Φυτική Κρέμα Emilie 28%
  • 1000γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
  • 230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1 ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου  λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά.    Για την σαντιγί: Xτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα Emilie 28% με την ζάχαρη στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει καλά. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να την φέρουμε σε υφή γιαουρτιού.   Μοντάρισμα  Αφού έχουμε χτυπήσει την σαντιγί και έχουμε και το παντεσπάνι έτοιμο παίρνουμε και χωρίζουμε την σαντιγί σε δυο μέρη από ένα κιλό ,ένα για την σοκολάτα και ένα για την αμαρένα. Στο ένα κιλό προσθέτουμε 300γρ λιωμένης σοκολάτας υγείας Haya 58% Eurocao, στο άλλο κιλό προσθέτουμε 100γρ πάστα αμαρένα Torronalba και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 10cm και στρώνουμε το παντεσπάνι. Στην συνέχεια, γεμίζουμε με την σαντιγί σοκολάτας που έχουμε φτιάξει και καταψύχουμε. Το ίδιο κάνουμε και με την αμαρένα, την οποία όμως γεμίζουμε σε στρογγυλή σιλικόνη διαμέτρου 8cm. Όταν παγώσουν καλά επικαλύπτουμε το μεγάλο κομμάτι με πάστα σοκολάτας για επικάλυψη, Gregal chocolate Eurocao και το άλλο κομμάτι με επικάλυψη Crystal mirror Amarena.Τέλος, τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και ντεκοράρουμε με απομίμηση λευκής σοκολάτας Ζafiro White Eurocao.


  • 4.7 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: